Kurserne starter med et fællesoplæg, hvor vi gennemgår de nye krav, hvad science-tilgangen er, og især hvad der kendetegner et godt scienceforsøg eller aktivitet til førskolebørn. Derefter vil vi, oftest i grupper gennemføre en rækker workshops hvor I afprøve, teste og diskutere en række forskellige forsøg og aktiviteter. Vi guider jer til, hvordan I kan udføre dem og taler med jer om, hvordan børnene bedst inddrages i aktiviteterne, samt hvordan de kan bruges som referenceforsøg i børnenes hverdag.
Der er to måder du kan komme på kursus hos os:
Vi kan enten afholde kurset hos din institution eller du kan tilmelde dig et af vores åbne kurser.
Det næste åbne kursus vi afholder er “Fra Regnorm til Luftfart” – Et basiskursus i sciencepædagogik
Tryk her for at se hvornår, hvor og hvordan du tilmelder dig vores næste åbne kursus.
Skal vi afholde kurset hos jer, så gør vi meget ger det. Som udgangspunkt ankommer vi 90 min. før start og begynder at sætter op. Vi har alle materialerne med og er to- tre personer til at opsætte og afvikle hele workshoppen
Foredragene er for jer som gerne vil blive klogere på sciencepædagogik og have inspiration til hvordan I kan lave scienceforsøg med børnene, men som ikke har mulighed for at afsætte flere timer til det. Vores foredrag passer godt som et indlæg på en p-dag eller som et fagligt indspark på et aftenarrangement. Som en fast del af vores foredrag er der en gennemgang af et par praktiske scienceforsøg og øvelser som I allerede dagen efter vil kunne bruge med børnene.
Varighed: 60 minutter inkl spørgetid
Pris. 4.000 kr. plus kkørsel efter statens takster
Nedenfor er nogle eksempler på nogle af de foredrag, vi holder. I er også velkommne til at kontakte os med ønsker om foredrag om andre emner indenfor Natur, udeliv og science.
Hvis det er nyt for jer at arbejde med emnet science, så har vi et foredrag som introducerer, hvordan man kan arbejde med emnet i daginstitutioner. Her kommer vi rundt om, hvad science er, og hvad der skal til for at en aktivitet med børnene bliver god og lærerig. Vi giver også nogle tips til, hvordan I let kommer i gang.
Et foredrag til jer som er i fuld gang med emnet science, men som gerne vil have inspiration og måske en ny vinkel på det. Her fortæller vi om vores principper for god læring af science med børn, hvor nærhed og italesættelse er de vigtigste begreber. Foredraget vil lægge op til dialog med jer for at tage udgangspunkt i jeres behov og eventuelle udfordringer. Vi vil også diskutere eksempler på typiske faldgruber ,når man arbejder med science.
For de mindste børn i daginstitutionerne skal man tænke sig særligt godt, om når man laver aktiviteter med science. De fleste færdiglavede aktiviteter som findes i bøger og på nettet retter sig mod større børn med mere sprog. I dette foredrag fortæller vi om og giver eksempler på, hvordan man kan arbejde med science i vuggestuen. Vi fortæller også om, hvordan man kan finde og tilrette aktiviteter, så de passer til vuggestuebørnene.