Ofte stillede spørgsmål

Herunder har vi samlet nogle af de spørgsmål og svar som vi oftest bliver stillet

Science, også kendt som videnskab på dansk, er en systematisk og objektiv tilgang til at studere og forstå den fysiske og naturlige verden gennem observationer, eksperimenter og analyse. Målet med videnskab er at opnå ny viden og forståelse af de naturlove, der styrer vores univers. Videnskab spænder bredt og omfatter mange forskellige felter, herunder fysik, kemi, biologi, astronomi, psykologi og mange andre discipliner.

Fælles for alle videnskabelige metoder er, at de er baseret på systematisk undersøgelse og forsøg på at forklare og forudsige fænomener i vores verden på en objektiv og verificerbar måde. Det betyder, at videnskabelig viden er baseret på empiriske data og logiske argumenter og er ikke blot baseret på tro eller intuition.

Vi er glade for og stolte af at vi bliver booket til kurser workshop, events, sidemandsoplæring og foredrag over hele Danmark.

Ja vi afholder med mellemrum åbne kurser hvor alle kan tilmelde sig uanset om man er studerende, pædagogiskepersonale eller om man er den eneste fra sin institution.

Vores fokus er på hands-on og at det kan bruges i dagligdagen i institutionen. Så på vores kurser bliver der kun brugt tid på den nødvendige teori, men masser af tid på diskussion og at afprøve en masse forskellige aktiviteter der passer til målgruppen og læreplanstemaet Natur, udeliv og science.

Science for børn handler om at introducere børn til den videnskabelige tilgang til at studere og forstå verden omkring dem på en måde, der er engagerende og passende for deres alder og udviklingsniveau. Det kan være alt fra at udforske naturfænomener som solopgang, regnbuer og insekter, til at udføre simple eksperimenter med vand, mad eller andre materialer.
Formålet med science for børn er at vække deres nysgerrighed og interesse for naturvidenskab, og give dem mulighed for at udforske og opdage verden gennem eksperimenter og observationer. Ved at udforske og undersøge verden omkring dem, kan børn udvikle deres kritiske tænkning og problemløsningsevner, og få en bedre forståelse for de naturlove, der styrer vores univers.
Science for børn kan tage mange former, fra bøger, videoer og online ressourcer, til workshops og eksperimenter i hjemmet eller i skolen. Det vigtigste er at skabe en sjov og interaktiv læringsoplevelse, der giver børn mulighed for at udforske og opdage verden på deres egne præmisser.

“Læreplanstemaet Natur, udeliv og science” henviser til et centralt tema i den danske folkeskoles læseplan, som sigter mod at give eleverne mulighed for at lære om og udforske naturen og dens fænomener i en praktisk og eksperimenterende tilgang.
Dette tema er tredelt og omfatter natur/teknologi, udeliv og science. Natur/teknologi fokuserer på at udvikle elevernes forståelse af den naturlige verden, dens fænomener og sammenhænge samt deres anvendelse af teknologi. Udeliv drejer sig om at give eleverne mulighed for at opleve og udforske naturen direkte, f.eks. gennem ture og udendørsaktiviteter. Science refererer til den videnskabelige tilgang til at undersøge og forstå verden omkring os, som involverer observation, eksperimenter og analyse.
Formålet med dette tema er at give eleverne en bred forståelse af naturen og dens betydning for vores liv, og at styrke deres evne til at tænke kritisk og problemløsende. Gennem Natur, udeliv og science kan eleverne lære at forholde sig til og respektere naturen og dens mangfoldighed, og samtidig opbygge et fundament for deres videre uddannelse og erhverv.

Ja vi laver science oplæg for børn og voksne der er tilpasset biblioteker.

STEM er en forkortelse for Science, Technology, Engineering og Mathematics. Det er et tværfagligt felt, der kombinerer naturvidenskab, teknologi, ingeniørarbejde og matematik.
STEM er et vigtigt og voksende område, da det er afgørende for at udvikle nye teknologier og løse komplekse problemer, som vores samfund står overfor. STEM-karrierer spænder fra ingeniører og dataloger til forskere og matematikere.
STEM-uddannelse er også vigtigt for at forberede den næste generation af arbejdsstyrken til at håndtere de udfordringer, som vores samfund vil møde i fremtiden. Det er vigtigt at fremme og støtte STEM-uddannelse og karrieremuligheder for at sikre, at vores samfund kan fortsætte med at innovere og udvikle sig på en bæredygtig måde.

Man kan booke os til korte sidemandsoplærings events, her kommer vi til jeres institution og gennemfører nogle aktiviteter med jeres børn og pædagogiske personale, efter aktiviteten diskutere vi didaktikken bag de forskellige gennemførte aktiviteter.

Internettet og biblioteker er altid en mulighed, men du kan også tilmelde dig en af vores åbne kurser, tilmelde dig vores mailingliste, hvor vi fra tid til anden deler forsøg og materialer, følge vores sociale medier eller bestille en af vores inspirationshæfter.

Du kan som udgangspunkt godt skrive dig på venteliste til et fyldt kursus. Dog garanterer vi ikke, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig.

Ønsker du at komme på venteliste på et fyldt kursus, skal du skrive en e-mail til info@science-i-boernehojde.dk med følgende oplysninger:

  • Hvilket kursus der er tale om
  • Den ønskede dato
  • Dit fulde navn
  • Din e-mail
  • Dit telefonnummer
  • Samt at du ønsker at komme på venteliste

Ja vi afholder både bladende kurser for både vuggestue- og børnehaveniveau, men også specifikke kurser i science for både vuggestuer og dagplejere.

Offentlige kunder vil modtage en faktura med et EAN nr, private institutioner og privatpersoner, vil modtage en faktura forud for afholdelsen af kurset

Lovgivningen stiller krav til at din institution kan udarbejde pædagogiskelæreplaner der indeholder science

Vi følger myndighedernes retningslinjer og vi holder os løbende orienteret i forhold til ændringer.
Det er naturligvis altid i vores interesse at give dig som kursist den bedste kursusoplevelse, og derfor holder vi fast i en række af gode tiltag for vores tilstedeværelseskurser. Det betyder bl.a., at kursuslokalet tilpasses antallet af kursister, at der er adgang til håndsprit i alle pauseområder og ved toiletter, og vi har opmærksomhed på rengøring.

Hvis du er syg eller har symptomer på sygdom, og du er individuelt tilmeldt, så skal du ikke møde op på kurset. Kontakt os på telefon +45 31 56 90 06. Vær opmærksom på vores afbestillingsbetingelser

Vi har på nuværende tidspunkt ikke nogle aktive online eller virtuelle kurser.

Hvis ikke du finder svar på dit spørgsmål her på siden, er du meget velkommen til at kontakte os på info@science-i-boernehoejde.dk

Vi er her for at hjælpe

Vi udbyder kurser, foredrag og workshops for alle, der arbejder med daginstitutionsbørn, så du kan blive inspireret til bedre oplevelser og læring i læreplanstemaet "Natur, udeliv og science"